F.C. Magazine

KNVB INTRODUCEERT 7X7 VOETBAL

7x7 voetbal volwassenen

VOOR 18 JAAR EN OUDER BIJ DE MANNEN

Vanaf het seizoen ‘22/’23 start de KNVB met het aanbieden van 7x7 Voetbal voor de leeftijdscategorie 18+ mannen. Deze leeftijdscategorie, die geldt voor 18 tot en met 34 jaar, wordt toegevoegd aan de al bestaande leeftijdscategorieën 35+ en 45+.

Het steeds populairder wordende 7x7 Voetbal is het ideale aanbod voor voetballers om toch te blijven voetballen met hun eigen vrienden. Het doel van 7x7 Voetbal 18+ is dan ook het behouden van de voetballers in de leeftijdscategorie 18-34 en de uitstroom bij het bestaande 11x11 tegen te gaan.

Met het verbreden van het aanbod 7x7 Voetbal biedt de KNVB verenigingen de mogelijkheid om senioren voetballers langer te behouden. Met name in de doelgroep 18-34 is de uitstroom van voetballers hoog. Teams vallen uit elkaar, omdat het huidige aanbod niet meer past in het leven van de voetballer.

7x7-voetbal infographic

Competitieaanbod 7x7 Voetbal vanaf '22/'23

Het huidige 7x7 Voetbal wordt op verschillende dagen in de week georganiseerd, afhankelijk van de behoeften van de voetballer. De KNVB biedt de volgende 7x7 Voetbal vormen aan voor senioren. De KNVB streeft ernaar om dit aanbod in elke regio zoveel mogelijk aan te houden om kwalitatieve competities te garanderen. 

Bron en meer info: KNVB

Share Your Thoughts

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontwerp & realisatie Guido Seisveld.